Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Den här boken har jag varit nyfiken på länge och när jag såg att både den och Dillons andra bok fanns på rean slog jag till på båda.

ensamma-hjartan-och-hemlosa-hundar

Titel: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Författare: Lucy Dillon
Utgivningsår: 2011
Förlag: Forum
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Handling:
PR-experten Rachel förlorar både arbete, bostad och pojkvän i samma veva men samtidigt får hon ärva sin mosters hus ute på landet. Mostern tog också hand om hittehundar, något som nu blir Rachels lilla dilemma. Sakta men säkert börjar hundarna ty sig till Rachel och det som från början kanske var tänkt att vara tillfälligt har nu förändrats till något annat.

Samtidigt förlorar även Natalie sitt jobb, men ser det som en anledning att stanna hemma med deras nya fosterhund Bertie och sin man Johnny. Det ger dem dessutom mer tid att försöka bli gravida – något som verkar svårare dag för dag.

Zoe försöker få ihop tillvaron som ensamstående mamma och kontakten med sin före detta man. Allt ställs på sin spets när ex-maken kommer hem med en ny hund till barnen, något som de inte alls hade pratat om. Dessa tre kvinnor kommer till slut i kontakt med varandra och en vänskap börjar utvecklas.

Omdöme:
Till en början hade jag lite svårt att komma in i den här boken, men det kan också bero på att jag hade såpass många böcker att läsa samtidigt. När jag väl tog tag i denna gick det mycket bättre och det var ibland svårt att lägga ner den för jag ville veta vad som skulle hända näst. Den var ju inte spännande på det viset men det var roligt och intressant att följa karaktärernas olika utveckling och relationer.

Jag gillade Rachel och Megan redan från start, även Natalie. Zoe hade jag lite svårare för och det berodde till stor del på att hon inte sa ifrån. Inte ens lite. Både George och Bill är svåra att inte tycka om och jag hade gärna läst vidare om (spoiler) de två kärlekspar som uppkommer i boken. (spoiler)

Jag är uppväxt med både hund och katt men är nog i grunden lite mer kattmänniska. Jag kan dock inte låta bli att tycka synd om hittehundarna som Rachel får ta hand om. Det är en fin, mysig och emellanåt sorglig bok som jag rekommenderar varmt!

Mitt betyg: 4/5

3 reaktioner till “Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

  1. Sv. Jag har läst lite om filmen på någon blogg, och den verkar bra. Jag gillar Ryan Gosling, så förmodligen blir det att se filmen nån gång.

  2. Pingback: Sammanfattning – April | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s