Wallflower

Den här boken har blivit otroligt omtalad, dels för att den nyligen blivit film men också för att väldigt många bokbloggare verkar ha läst den på samma gång. Jag började först läsa denna på engelska men fastnade inte alls så när jag hörde att Gilla Böcker skulle ge ut den  på svenska frågade jag om ett recex och har nu läst den.

wallflower

Titel: Wallflower
Författare: Stephen Chbosky
Utgivningsår: 2013
Förlag: Gilla Böcker
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

Stort tack till Gilla Böcker för recensionexemplaret!

Handling:
Charlie ska precis börja sitt första år på high school men han har inga vänner. Han bestämmer sig för att försöka delta och umgås och snart är han vän med Sam och Patrick och deras gäng. Med detta följer första förälskelsen, fester och mycket mer.

Omdöme:
Ja, de flesta recensioner jag har läst har mer eller mindre lovordat denna boken men det kommer inte jag att göra. Det är en bra bok, men jag fastnade inte alls för den som jag kanske hade hoppats. Om det är brevformatet som stör eller om det bara är själva handlingen vet jag inte men jag tyckte inte att den var fantastisk.

Jag gillar däremot karaktärerna. De är speciella och man känner med dem. Jag tittade faktiskt på filmen precis efter att jag hade läst ut boken och jag tycker de tre skådespelarna gör sina roller väldigt bra. Det här är för övrigt en av de sällsynta fallen då jag säger att filmen var bättre än boken. Ja, jag tycker det. Om ni vill läsa filmrecensionen kan ni klicka här.

Nu passar jag den här boken vidare till min lillasyster som kanske kan uppskatta den lite mer än vad jag gjorde. Vi får se.

Mitt betyg: 3/5

8 reaktioner till “Wallflower

  1. Jag var en av de som hyllade ;) Men såg också filmen precis efter att jag hade läst boken och håller med om att den gör boken rättvisa. Säger jag som inte ser så mycket film annars :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s