Inferno

Vet ni hur länge jag har väntat på den här boken? Särskilt eftersom hans senaste var lite av en besvikelse. När jag hörde att den här boken skulle komma ut kunde jag inte annat än jubla och nu är den redan utläst.

inferno

Titel: Inferno
Författare: Dan Brown
Serie: Robert Langdon #4
Utgivningsår: 2013
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Handling:
När professor Langdon vaknar på ett sjukhus i Florens förstår han ingenting och har inte heller några minnen av hur han hamnade där. Han tvingas dock fly när en lönnmördare är på jakt efter honom och med på flykten kommer doktor Sienna Brooks. Det visar sig inte bara vara lönnmördaren som är ute efter honom utan även polisen men vad har Robert egentligen gjort? Snart kommer minne efter minne tillbaka och en jakt efter ledtrådar dras igång samtidigt som att tiden rinner iväg..

Omdöme:
Till viss del håller den här boken samma stuk som tidigare böcker. En kvinnlig medhjälpare, en kamp mot klockan och jakten på ledtrådar. Detta är dock inget som stör mig utan det här med ledtrådar, mysterier och gåtor är något av det som lockar mig att läsa Dan Browns böcker och det är även det jag har fastnat vid förut. Den här utspelar sig i tre olika städer i Europa; Florens, Venedig och Istanbul och jag kan inte låta bli att bli nyfiken på dessa städer. Brown är duktig på att fånga mitt intresse för gamla byggnader, sevärdheter och annat i sina böcker och så även här. Ett besök i Markuskyrkan lär det absolut bli i framtiden.

Om jag ska klaga på något så får det bli spänningen. Jag kände inte samma spänning som när jag t.ex läste Änglar och demoner. Då ville jag veta allt innan det hände och vågade knappt vända blad. Det är inte riktigt samma sak här men jag är glad att mr Brown har tagit ett steg upp igen efter senaste boken.

Jag rekommenderar absolut boken och det är inget måste att ha läst tidigare böcker i serien om Langdon, även om jag starkt rekommenderar både Änglar och demoner och Da Vinci-koden.

Mitt betyg: 4/5

4 reaktioner till “Inferno

  1. Jag tyckte också att boken var värd en 4:a i betyg. Betydligt bättre än förra boken, men inte riktigt lika bra som ”Da Vinci-koden” eller ”Änglar och demoner”.

  2. Pingback: Sammanfattning – Juni | Nilmas Bokhylla
  3. Brown är duktig på att skildra miljöer! Jag får alltid lust att resa till alla ställen. Dock var jag besviken på den här boken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s