Carrie

Den nästa sista boken i mitt lästema ”Böcker som blivit film” var Carrie. Jag har aldrig läst något av Stephen King tidigare och blivit lite avskräckt på grund av tjockleken på hans böcker men Carrie var hans debut och endast ca 250 sidor tunn så jag slog till.

9170029873

Titel: Carrie
Författare: Stephen King
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bra Böcker
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

U
tläst: 11 juli 2013

Handling:
Carrie White är mobbad i skolan och får dras med sin djupt religiösa mamma hemma. Om hon inte gör som sin mamma säger blir hon inlåst i en garderob där hon får be om förlåtelse för sina synder i timmar innan hon blir utsläppt. När hon blir bjuden på skolbalen sätter hon sig för första gången upp mot sin mor och börjar sy på en klänning. Något som verkar bli den bästa händelsen i år blir dock raka motsatsen. På balen har nämligen ett gäng bestämt sig för att spela ett litet spratt med Carrie, något som får ödesdigra konsekvenser.

Omdöme:
Den här boken är kategoriserad som skräck och därför har jag också placerat den under den genren men egentligen, vart finns skräcken? Eller är det bara jag som inte är lättskrämd?

Jag fastnar aldrig riktigt för karaktären Carrie, utan blir snarare förbannad på hennes mamma. Jag jublade nästan när Carrie började säga emot henne och tänkte att ”oj, det var på tiden”. Trots detta ville jag veta vad som skulle hända och jag var inte direkt beredd på slutet. Man förstod kanske att något större skulle hända men inte så stort.

Det var med andra ord en helt okej bok och nu har jag alltså bara en bok kvar till temat innan jag kan sammanfatta det. Äntligen!

Mitt betyg: 3/5

6 reaktioner till “Carrie

  1. Håller med dig om att hans böcker brukar vara lite väl tjocka! Oftaste är de rätt sega också, som typ sömnlös. Carrie var lagom tjock och hade helt okej tempo genom hela. Dimman är också tunn och är himla bra, likaså Flickan som älskade Tom Gordon (bästa king boken)

  2. Hei og vakker blogg du har:)
    Stephen King er min favorittforfatter. Har lest mye av ham Vil gjerne anbefale deg Dyrekirkegården av ham. Den er herlig. God sommer!

  3. Har bara läst Knackarna av Stephen King. har aldrig blivit att jag läst fler. Kanske skall testa att läsa Carrie. Maken har den och många andra böcker med King i bokhyllan.

  4. Jag fick med mig denna hem från bokrean och tänkte läsa den innan nyfilmatiseringen, men det blir liksom inte av…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s