Män som hatar kvinnor – Seriealbumen

manTvå volymer utgör seriealbumen baserade på Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. De handlar om journalisten Mikael Blomqvist som hamnat i blåsväder och som får ett erbjudande av ägaren till Vanger-koncernen, Henrik. Henrik vill veta vad som hände hans släkting Harriett som försvann för många, många år sedan och han är beredd att betala för det. Vi har också researchern Lisbeth Salander som gör lite som hon vill och även om hon får problem med sin förmyndare tar hon itu med det och kräver hämnd. Mikaels och Lisbeths vägar korsas och det blir en mycket speciell historia.

Jag har faktiskt inte läst böckerna ännu, trots att jag har alla tre hemma. Jag har däremot sett samtliga filmer så jag visste ju vad seriealbumen skulle handla om. Jag gillar historien och karaktärerna men jag är inte helt nöjd med hur de har fått över detta i serieformat. Vissa delar kände bara allt för mesiga, t.ex det så kallade förhållandet mellan Mikael och Cecilia. Visst är det svårt att gå igenom en hel bok på bara några korta textsnuttar men då kanske man istället skulle ha valt att utesluta något?

Tecknarstilen är helt okej, varken mer eller mindre. Jag vet inte om jag kommer att läsa fortsättningen som serieroman, den som lever får se. Däremot är jag än mer sugen på att ta mig igenom böckerna.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Stieg Larsson, Denise Mina
Illustrationer: Leonardo Manco, Andrea Mutti
Utgivningsår: 2012, 2013
Förlag: Norstedts
Utläst: Maj 2014

3 reaktioner till “Män som hatar kvinnor – Seriealbumen

  1. Är det Denise Mina som gjort om texten till serieformat? Henne brukar ju jag gilla. Och jag skulle gärna se Lisbet Salander som seriefigur. Jag gillade trilogin som böcker, får kolla in den här!

    1. Ja, det är det. Jag har inte hunnit läsa de riktiga böckerna än men de står i bokhyllan så snart så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s