Bokbloggsjerka 8-11 april

Då var det dags för bokbloggsjerkan igen och denna gång handlar det om spänning. 

jerka11Det här med spänning är en subjektiv fråga men jag tycker t.ex. inte att Nora Roberts böcker hör hemma i genren ”spänningsromaner” utan jag tycker att Harlequin är mer passande. Böcker som Jurtjyrkogården av Stephen King däremot är riktigt, riktigt spännande. Den där stigen, katten, mörkret… förföljer mig än i dag och filmatiseringen av boken är i särklass den bäst jag har sett.

Berätta om en bok (eller flera) som du tycker är riktigt spännande!

Jag utgår från de spänningsböcker som jag har gett full pott denna vecka så får vi se. Vi har t.ex Divergent som är både actionpackad och spännande young adult-läsning. Jag tror de flesta vet vad den handlar om vid det här laget. En annan är Uppgörelsen av Dan Buthler och Dag Öhrlund som är en del i serien om Christopher Silvferbielke. Efter denna tycker jag att det började spåra ur rejält men just denna gillade jag. Man satt som på nålar under hela läsningen. Även hela The Hunger Games-trilogin är ruskigt spännande!

Jag tror jag kan lista många, många fler men det är dessa jag kommer på just nu.

3 reaktioner till “Bokbloggsjerka 8-11 april

  1. Ja Divergent och Hungergames böckerna klassas helt klart till spännande böcker :) De flesta böcker är spännande på ett eller annat sätt..oftast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s