Good girl av Mary Kubica

good_girl_ingenting_ar_som_du_tror-31885997-frntlJag har förföljt henne de senaste dagarna. Jag vet var hon handlar sin mat, var hon lämnar in sin tvätt, var hon arbetar. Jag vet inte vad hon har för färg på ögonen eller hur de ser ut när hon blir rädd. Men det kommer jag göra.

Som dotter till en framstående domare i Chicago har Mia Dennett ignorerat sin pappas förväntningar och blivit bildlärare på en skola för problembarn. En kväll går Mia till en bar för att träffa sin tillfälliga pojkvän, men när han inte dyker upp gör hon valet att gå hem med en främling. Till en början verkar Colin Thatcher vara ett säkert one night stand med sitt inställsamma sätt och sin torra humor.

Colins jobb är att kidnappa Mia, som ett led i en invecklad utpressningshistoria, och att överlämna henne till sina uppdragsgivare. Men planen tar en oväntad vändning när Colin plötsligt bestämmer sig för att gömma Mia i en övergiven stuga mitt ute i ingenstans, på flykt från både polisen och de personer som anlitat honom. Mias mamma och kriminalkommissarie Gabe Hoffman gör allt de kan för att hitta dem. Men ingen hade kunnat förutspå den härva som slutligen får hela familjen Dennetts värld att rämna.

Innan jag påbörjade den här boken hade jag bara hört gott om den. Den skulle visst påminna om Gone Girl av Gillian Flynn och vara en riktigt medryckande debutbok. Sugen blev jag allt men valde att avvakta! I alla fall tills jag såg att Kubica kommit ut med en ny bok och jag blev nyfiken även på den. Nu har jag äntligen tagit tag i Good girl och den var inte så bra som jag hade hoppats, tyvärr.

Boken handlar kort och gott om en kidnappningshistoria som är något utav ett mysterium. Vi får följa huvudkaraktärerna Mia Dennett och Colin Thatcher i både dåtid och nutid. De är båda speciella och har haft det trassligt på olika sätt. Mia kommer från en överklassfamilj medan Colin och hans familj har fått kämpa för mat på bordet. Att få veta mer om dem under bokens resa tycker jag var väldigt intressant. De växer båda två hos mig och den relation de till slut har var något oväntad från början.

Det jag saknar i boken är spänningen. Det ska vara en thriller/mystery men jag tycker tyvärr inte att det är någon spänning alls. Det gör att boken stundtals blir lite tråkig och man längtar lite efter att något ska hända.

Det är dock en bladvändare och jag var väldigt nyfiken på vad som skulle hända. Twisten på slutet var också lite oväntad. Ja, jag kommer i alla fall att vilja läsa mer av Kubica.

Tack till Harper Collins Nordic för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Mary Kubica
Utgivningsår: 2015
Förlag: Harper Collins Nordic
Utläst: 4 juni 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s