Jag utan dig av Kelly Rimmer

jag_utan_digCallum arbetar på en stor PR-byrå i Sydney och tar varje dag färjan hem till förorten Manly. En dag på färjan kommer han av en slump i samtal med Lilah, som är en engagerad jurist och miljökämpe, och detta första möte utvecklar sig snabbt till en stormig förälskelse. Ingen av dem tror egentligen på kärlek vid första ögonkastet, men de klickar helt enkelt med varandra.
Lilah försöker först kämpa emot med alla medel. Hon hittar på den ena ursäkten efter den andra för att inte låta känslorna ta över, men till sist ger hon upp och låter sig översköljas av kärleken. Allt ser ljust ut, och deras förhållande blir allt starkare. Men så kommer den dag då Lilah inte längre kan ignorera de sjukdomstecken som hon fruktat och hållit hemliga för Callum…

Jag hör ju till klanen som älskade Jojo Moyes Livet efter dig och denna sägs ju påminna en del om den. Jag måste dock säga att jag blev lite besviken. De påminner förvisso om varandra men känslan jag får när jag läser Moyes kommer inte fram här alls och jag hade hoppats på mer.

Jag gillar inledningen och sättet som Callum och Lilah träffas. Det blir inte allt för klyschigt och just det här med Lilahs bara fötter är nog en detalj som kommer finnas kvar ett tag i minnet. Hur deras kärlek sedan stadigt växer är härligt att följa och man blir glad av det på något vis, tills det ofattbara händer.

Boken är både romantisk och mysig men även ganska sorglig. För vissa kan det nog bli en riktig gråtfest! Jag fastnade alltså inte riktigt lika mycket för den som jag hade hoppats på men jag kommer absolut att rekommendera den till andra.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Kelly Rimmer
Utgivningsår: 2016
Förlag: Modernista
Utläst: 10 juni 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

3 reaktioner till “Jag utan dig av Kelly Rimmer

  1. Någon som berörde mig väldigt mycket var Tamara McKinerlys böcker, som Landet bortom haven. Eller Matilda-trilogin. Tips till dig som gillar Moyes, om du inte redan läst de förstås ;).

  2. Jag har börjat läsa den här men fastnade lite, är rädd för att jag kommer gråta mig igenom en stor del av boken :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s