Sjusiffrigt av Anna Karolina

De tre kvinnorna har varit bästa vänner sedan högstadiet. Nu har de en skuld de inte kan betala på laglig väg.

En sen kväll kidnappar Carla, Nikolina och Julia sonen till en klädmiljardär. De är noggrant planerade, stenhårda, synkade och effektiva. Ändå går någonting fel. I desperation tvingas de återigen överge sina trygga medelklassliv för att jaga pengar. Men polisen kan inte tro att det är kvinnor som står bakom de råa brotten, och det ser ut som om de kommer att komma undan.

Till dess att deras förflutna kommer ikapp. Och relationen till offret kommer emellan.

Det är inte så ofta jag läser om kvinnliga förövare och just därför kändes denna bok som en frisk fläkt i samlingen. Att en av dem dessutom var läkare kändes extra spännande eftersom det utmanade ens tankar och fördomar.

Boken börjar ganska omgående med en kidnappning och man märker snabbt att de tre tjejerna är väldigt olika. De har olika bakgrund, olika privatliv, olika yrken och olika värderingar men samtidigt är det något som driver dem alla. De har en gemensam nämnare. Trots att de är otroligt välplanerade och vet precis hur de ska sköta saker och ting går något fel.

Jag tycker att boken är både intressant och spännande redan från start. Jag drivs med i farten och sidorna bara flyger förbi. Karaktärerna tycker jag är både enkla och komplexa. Var och en kan förmodligen känna igen sig i någon av dem, på något sätt. De är som sagt väldigt olika men man får veta mycket om dem, deras bakgrund och hur de kunnat hamna där de är idag.

Detta är en bok jag verkligen kan rekommendera om man gillar krim och spänning. En bladvändare som utmanar!

Tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Anna Karolina
Utgivningsår: 2017
Förlag: Bookmark Förlag
Läst färdigt: 31 december 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

2 reaktioner till “Sjusiffrigt av Anna Karolina

  1. Jag har lite svårt för svenska kvinnliga deckarförfattare för de fastnar ofta i en massa relationer hit och dit istället för att lösa fallet/mordet ! Är det så i detta fallet ?

    1. Svar till Göran:

      Hm, det är en del relationer och deras bakgrund har ju mycket med relationer att göra så ja, då kanske det inte är din typ av bok riktigt. Men ge den gärna ett försök, den är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s