Vit syren av Cecilia Sahlström

Försommaridyllen spricker när en ung tjej hittas brutalt misshandlad i Lunds stadspark. Gärningspersonens tillvägagångssätt verkar ha symbolisk betydelse och i offrets hand vilar en kvist av en sällsynt vit syren.

Kommissarie Sara Vallén vid våldsroteln i Lund blir tilldelad fallet, men hennes utsikter att vara en del av lösningen försvinner snabbt när hennes son blir huvudmisstänkt. Trots att hon är berövad sina befogenheter känner hon sig tvungen att lösa fallet. Hon måste rädda Johannes. Hennes son skulle aldrig göra någonting sådant. Aldrig.

Ni vet när man hittar ett sånt där fint och lockande bokomslag och man verkligen hoppas att även själva boken är bra? Så var det här! En medryckande, känslosam historia med ett riktigt läskigt och grovt brott i fokus.

Jag gillade Sara Vallén, och jag gillade samarbetet mellan henne och hennes kollegor. Som alltid i den här typen av böcker finns någon som står ut, som ska vara lite vresig och bitter, och så även här. Det blir lite tjatigt i ärlighetens namn men som tur var upptog det inte någon större del av boken. Det var i alla fall intressant att följa teamets väg till gärningsmannen och allt som uppstod där emellan.

Om man vill ha lite nytt, fräscht i den svenska deckardjungeln tycker jag absolut att man ska prova Cecilia Sahlström. Vad jag har förstått ska det bli till en serie så jag ser fram emot andra delen redan nu!

Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Cecilia Sahlström
Serie: Sara Vallén #1
Utgivningsår: 2017
Förlag: Bokfabriken
Läst färdigt: 9 januari 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

2 reaktioner till “Vit syren av Cecilia Sahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s