Syndaren ska vakna av Linda Ståhl

196449_6033f2ef98251Hemmafrun Yvonne Tengbom försvinner spårlöst från sitt hem i Höllviken. Reub Thelander, ny på sin post som kriminalchef, tar sig an fallet tillsammans med höggravida kollegan Estrid Berg. De hittar snart tecken på att allt inte är som det ska: Yvonne tycks inte ha levt det stillsamma familjeliv som alla runt henne trott.

Den kontroversiella författaren Alex Carsén befinner sig i Stockholm när hon läser om försvinnandet. Trots att fallet inte verkar ha någon koppling till tematiken i hennes böcker, som gör henne till en ständig måltavla för hot och hat, kan hon inte släppa det.

Den här boken kom hem till mig som en överraskning och då jag hade läst en hel del om boken i sociala medier dagarna innan kändes det perfekt att dra igång med denna.

Vi får här möta Reub Thelander och kollegorna vid Vellingepolisen. Reub har blivit tillförordnad kriminalchef för att komma ifrån sin före detta arbetsplats och verkar trivas mycket bättre med det här gänget. Förutom Reub finns det även en hel del andra intressanta karaktärer som jag ser fram emot att följa vidare i serien. När det gäller fallet kände jag nästan direkt att det låg något mörkare och djupare bakom försvinnandet och det hade jag rätt i men jag hade inte alla bitar på plats förrän fram emot slutet, vilket är precis som jag vill att det ska vara.

När jag väl hade kommit in i boken var det svårt att lägga ifrån sig den. Jag uppskattar att Linda Ståhl har hittat en ny väg att gå genom deckarträsket och jag ser fram emot fler delar i serien om Höllviken.

Tack till Norstedts och författaren för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Linda Ståhl
Serie: Höllviken-deckare #1
Utgivningsår: 2021
Förlag: Norstedts
Utläst: 12 maj 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:

4 reaktioner till “Syndaren ska vakna av Linda Ståhl

  1. Pingback: Syndaren ska vakna av Linda Ståhl | Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s