Journal 64

Titel: Journal 64
Författare: Jussi Adler-Olsen
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bra Böcker
Finns hos: Adlibris, Bokia, Bokus

En recensionsbok från Bra Böcker, läs mer här!

Handling:
Fjärde boken om poliskommissarie Carl Mørck och hans assistenter Rose och Assad nere på Avdelning Q, cold case-avdelningen på Köpenhamnspolisen. Teamet får nys om att fem personer försvunnit spårlöst vid ungefär samma tidpunkt 1987 och börjar nysta i detta. Samtidigt dyker det upp konstiga saker i det gamla fallet där Carl och hans kollegor blev beskjutna.

Parallellt med det får läsaren följa Nete Hermansen som hade en minst sagt hemsk barndom. Efter ett missfall som femtonåring och en abort kort därefter anklagade hon sin läkare för att ha våldtagit henne. Det hela dras till rätten där man snarare anser att Nete är sinnessjuk och skickar henne till kvinnohemmet Sprogø. Kvinnohemmet är dock inte vilket hem som helst utan för att komma därifrån tvingas man genomgå en sterilisering.

Omdöme:
Ja, jag kan säga att han har gjort det igen! Den här gången tycker jag historien är mer intressant och spännande än de två föregående och den sista halvan av boken sträckläste jag mitt i natten, bara för att jag ville veta vad som skulle hända. Bladvändare och nagelbitande är ett bra betyg!

Som vanligt ogillar jag Rose. Jag tycker hon blir mer och mer arrogant och jag tycker också att både Carl och Assad är för mesiga när det gäller henne. Dessutom börjar det bli ganska många sidospår vad gäller Carl. Först fallet där han och hans kollegor blev beskjutna och nu även hans kusin Ronny som antyder att han ska ha haft något med sin farbrors död att göra. Fler frågetecken läggs till högen, med andra ord. Det är väl också på grund av det som jag inte ger boken en femma.

Mitt betyg: 4/5

Tidigare böcker i serien:
– Kvinnan i rummet
– Fasanjägarna
– Flaskpost från P

7 reaktioner till “Journal 64

  1. Jag håller på att läsa den här boken nu och jag älskar den. Adler-Olsen kan verkligen skriva spännande historier som griper tag och som inte släpper greppet!

  2. Pingback: Your favourite series | Nilmas Bokhylla
  3. Pingback: Tematrio – Titelsiffror | Nilmas Bokhylla
  4. Pingback: Marcoeffekten | Nilmas Bokhylla
  5. Pingback: Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen | Nilmas Bokhylla
  6. Pingback: Selfies av Jussi Adler-Olsen | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s