Jellicoe Road

Den här boken blev hyllad till skyarna förra året och såklart blev jag nyfiken på att läsa den. Johanna Lindbäck på Bokhora skrev till exempel: ”Min bästa bok alla kategorier i år.”.

Titel: Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Utgivningsår: 2012
Förlag: X Publishing
Finns hos: Adlibris, Bokia, Bokus

Ett recensionsexemplar från X Publishing, tack!

Handling:
Boken handlar om 17-åriga Taylor Markham. Som 11-åring blev hon övergiven av sin mamma och sedan dess har Hannah mer eller mindre tagit hand om henne på internatet, men en dag försvinner hon plötsligt utan ett ljud. Samtidigt dras kriget igång mellan eleverna, jellisarna och kadetterna men Taylor kan inte koncentrera sig eftersom hon är orolig för Hannah. När hon slutligen läser en berättelse Hannah har skrivit börjar saker och ting klarna för henne.

Omdöme:
Första halvan av boken känns för mig lite småseg men jag har också förståelse för det för annars hade nog ingen riktigt hängt med. Det är många namn och karaktärer att hålla reda på och precis som flera har skrivit är man till en början smått förvirrad. I den andra halvan får allt sin förklaring och då får man en helt annan känsla, man måste bara ta sig över ”tröskeln”.

Marchetta skriver på ett sätt som jag verkligen gillar och historien är minnesvärd. Det jag kände när jag var klar var att om jag hade varit Taylor hade jag vart riktigt förbannad på Hannah. Annars är nog Jonah den karaktär som växte mest hos mig.

En riktigt bra bok som jag självklart rekommenderar men var tålmodiga första halvan – det får ni betalt för senare i boken.

Mitt betyg: 5/5

12 reaktioner till “Jellicoe Road

 1. Jag älskade den men är lite bekymrad över de där första sidorna/kapitlen. Det är trots allt en ungdomsbok och jag tror tyvärr att den kan skrämma bort en del ungdomar som inte orkar igenom början.:( Man får säljain den hårt helt enkelt. För gör man det så är det ju en helt sagolikt bra bok!

 2. Åh vad sugen jag blev på att läsa den här boken nu! Men min måste-läsa-lista är redan alldeles för lång…nåja… skriver in den där ändå… c:

 3. Pingback: Bloggbokprat – Jellicoe Road, del 5. « enbokcirkelföralla
 4. Pingback: ”Jellicoe Road” av Melina Marchetta « Lottens Bokblogg
 5. Pingback: Jellicoe Road, lite slutliga reflektioner. « BokBild
 6. Pingback: Författarintervju: Melina Marchetta | Nilmas Bokhylla
 7. Pingback: Sammanfattning bloggbokprat Jellicoe Road. « enbokcirkelföralla
 8. Pingback: Vi missade ju 100! | XBLOGGEN
 9. Pingback: Top Ten Tuesday #19 | Nilmas Bokhylla
 10. Pingback: Top Ten Tuesday #22 – Beach Reads | Nilmas Bokhylla
 11. Pingback: Jellicoe Road: Alla kommer inte älska den, jag gjorde det » C.R.M. Nilsson
 12. Pingback: Book Haul (48) | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s