Rädda mig inte!

En av årets mest efterlängtade fortsättningar måste ha varit den här! Nu är den läst och min recension finns här nedan men jag varnar redan nu för spoilers om man inte har läst den första boken i trilogin.

radda-mig-inte

Titel: Rädda mig inte!
Författare: Tahereh Mafi
Serie: Rör mig inte! #2
Utgivningsår: 2013
Förlag: B Wahlströms
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till B Wahlströms för recexet!

Handling:
Juliette kan tyckas vara som vilken tonåring som helst men hennes beröring är dödlig. Tack vare detta blev hon övergiven av sin familj och slussades mellan psyk och olika anstalter innan hon hamnade i Warners fångenskap. De ville att hon skulle använda sin beröring som ett vapen men tillsammans med Adam och Kenji lyckades hon fly under jorden, till Omega Point och motståndsrörelsen. Juliette har lite svårt att vänja sig vid den nya miljön och de nya människorna och umgås mest med kärleken Adam men när även det visar sig bli mer komplicerat än vanligt vet hon inte riktigt vad hon ska göra eller vem hon ska prata med. Samtidigt verkar Återetablissemanget rusta för krig..

Omdöme:
Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken eftersom jag älskade den första delen, men till en början blev jag faktiskt besviken. De första kapitlen gick väldigt långsamt och jag lade ner boken flera gånger för att plocka upp en annan. Till slut bestämde jag mig för att jag skulle läsa färdigt den och då gick det snabbt och lätt. De sista två tredjedelarna av boken gör verkligen att boken lyfter och blir riktigt bra men inte riktigt så bra som jag hade hoppats på. Den spänningen jag kände i den första boken fanns tyvärr inte där och jag hade nog faktiskt önskat att man kom någon karaktär mer in på livet. Det dök ju upp några nya i och med den nya miljön men man fick aldrig veta särskilt mycket om dem.

Hur som helst, det var en riktigt bra bok och jag längtar något fruktansvärt efter den tredje och sista delen. Den ska komma ut i början av nästa år på engelska och jag hoppas de är snabba på att översätta även den.

Mitt betyg: 4/5

5 reaktioner till “Rädda mig inte!

  1. Måste se om jag inte hittar den här på bibblan snart. Nån gång ska jag köpa böckerna men det får vänta lite.

  2. Jag vill oxå läsa den här boken! :) Måste skaffa hem den snart, den första boken var ju riktigt bra!

  3. Pingback: Sammanfattning – Juni | Nilmas Bokhylla
  4. Pingback: Ignite Me | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s