The White Queen

En bok som jag höll på med länge och väl var The White Queen. Det var inte det att den var dålig men det var på ett gammaldags språk, på engelska och jag var egentligen inte så intresserad. Nu är den dock utläst och här kommer min recension.

8144453

Titel: The White Queen
Författare: Philippa Greg0ry
Serie: The Cousins’ War #1
Utgivningsår: 2009
Förlag: Touchstone
Finns hos: Amazon (Kindle Edition) | The Book Depository | Adlibris

Utläst: 18 december 2013

Handling:
Elizabeth är änka och bor tillsammans med sina två söner hos sina föräldrar. Hennes mans ägor har gått henne förlorad och i hopp om att få dem tillbaka möter hon upp kungen och berättar om sina önskemål. Kungen beviljar dem men faller samtidigt för den vackra Elizabeth. Det är dock inte alla som är positiva till deras kärlek och snart efter Elizabeths kröning visar det sig vilka som är hennes fiender och vilka som står på hennes sida.

Omdöme:
Historiska romaner är ju egentligen inte min grej men i och med att den här boken gått som TV-serie under hösten med svenska Rebecca Ferguson blev jag självklart nyfiken. Jag har bara sett några avsnitt av TV-serien men den kan jag rekommendera om ni gillade boken! Det som skapar mitt ointresse för historiska romaner är dels språket som brukar vara gammaldags och aningen jobbigt att läsa men framförallt farten i berättelsen. Det känns som om det går så otroligt långsamt att läsa och att man kommer aldrig fram till slutet.

Bortsett från detta fanns det ju såklart positiva saker med boken också. Jag gillar historien med att en helt vanlig änka får kungen på fall och blir Englands nya drottning. All drama och intriger i familjen är också spännande att följa. Det finns flera karaktärer som är intressanta att följa och då särskilt Elizabeth. Även miljöerna är intressanta att försöka leva sig in i.

Kort sagt är det en helt okej bok som jag kan rekommendera till er som gillar historiskt. Jag vet dock inte om jag kommer att fortsätta läsa serien men vi den som lever får se.

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner till “The White Queen

  1. Jag har sett några avsnitt av serien, dock intresserar mig inte dessa böcker när de oftast har det där gamla knepiga språket :(

  2. Jag har läst denna och de två efterkommande, fast på svenska. Jag gillar verkligen historiska romaner så dessa var absolut något för mig!

  3. Jag älskar Philippa Gregory, och Den vita drottningen var spännande. Språket finner jag inte några som helst problem med. Dock tycks det som om Sveriges bok elit har missat vad böckerna handlar om. Visst, Elizabeth Woodville, ” Den vita drottningen” står i centrum men hon är stammor till en hel dynasti, Tudors med Henry VIIII ( som hon var mormor till), Elizabeth I, och Bloody Mary, och det är precis det som böckerna handlar om. De starka kvinnorna som hjälpte till att avsluta det blodiga inbördeskriget släkten emellan och kvinnans roll under 1400 talet. Att tv-serien var lite si och så kan jag hålla med om, ingen åldrades till exemple.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s