Livet efter dig

livet_efter_dig

Will Traynor är en man i 35-årsåldern som varit framgångsrik både karriärmässigt och bland kvinnorna. Han har njutit av livet varje sekund men efter en trafikolycka är han mer eller mindre förlamad från bröstet och ner. Lou Clarke närmar sig 30 och bor hos sina föräldrar. När hon blir av med sitt jobb på ett café tvingas hon ta jobbet som sällskapsdam hos Will, något som kommer att förändra dem båda.

Den här boken har alltså varit vår bokcirkelbok under april månad och vi har hittills träffats en gång för att diskutera den. Det finns en hel del med den här boken som går att diskutera så det är ett tips till andra bokcirklar där ute.

I början av boken hade jag väldigt svårt att släppa likheterna mellan den här och En oväntad vänskap och blev nästan irriterad. Sedan hände något och jag slutade helt tänka på det. Sista halvan slukade jag nästan av bara farten. Det var en lättläst bok men samtidigt om ett tungt ämne.

Det fanns en hel drös med spännande karaktärer i boken och jag tror nästan att alla kan relatera till någon av dem. Några av dem var ganska självupptagna och egoistiska men det kan också bero på omständigheterna. Det är inte lätt att befinna sig i deras situation men det fanns en som jag inte alls förstod mig på och det var Treena. Jag är glad att det inte är min syster.

Det är verkligen en bok jag kan rekommendera. Nu är jag dessutom jättesugen på att läsa mer av Jojo Moyes så det lär inte dröja länge innan jag plockar upp något.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Jojo Moyes
Utgivningsår: 2013
Förlag: Printz Publishing
Utläst: 15 april 2014
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus

9 reaktioner till “Livet efter dig

  1. Nu är det snart bara jag som inte har läst den. Det måste jag snart ändra på! :-)

  2. Jag blev också väldigt förtjust i den här boken… :-) Har recenserat den på Goodreads https://www.goodreads.com/review/show/798632115

  3. Vi läte den här i vår bokcirkeln, men den funkade inte på mig alls, så det blir nog ingen mer Jojo Moyes…

  4. Pingback: Sammanfattning – April 2014 | Nilmas Bokhylla
  5. Pingback: Bokbloggsjerka 2-5 maj | Nilmas Bokhylla
  6. Pingback: Livet efter dig av Jojo Moyes (omläsning) | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s