Det bästa som har hänt mig av Johanna Schreiber

Att få barn – det är ändå meningen med livet. Eller? För Ermina, Freddie och Sigrid har vägen till graviditetstestets plus sett helt olika ut. Men nu sitter de där. Med skrikande bebisar, läckande bröst och en partner som inte förstår. Alla tre frågar de sig samma sak: Är det så här det ska kännas?

När mammagruppen inte levererar annat än lögner om ljuv sömn och tacksamhet, springer Ermina av en slump på Freddie och Sigrid och de bildar en egen grupp. Trots sina olikheter svetsas de samman i en vänskap som hjälper dem att hantera förlossningsdepression, kamp mot gravidkilon och en jämställdhetsfixerad men frånvarande sambo. Tillsammans inser de att inget någonsin är som man tror och att även mammor måste få byta latten mot champagne ibland.

För ett tag sedan blev jag kontaktade angående den här boken och efter att ha läst lite om den blev jag hemskt nyfiken. Jag har ju själv två barn och det här med att försöka få allt att verka perfekt ligger ju väldigt i tiden. Det känns i alla fall så.

De tre tjejerna som historien kretsar kring har väldigt olika upplevelser om både förlossning och tiden efter och det är en av delarna som är så otroligt skön. Jag kan tänka mig att det finns flera som känner igen sig helt eller delvis i deras upplevelser. Även i tjejernas olika relationer dyker det upp saker som jag tror är väldigt vanliga men som ingen pratar om. Det här med att man från början tänker att ”såhär ska det vara” men att det inte blir så, att man oftast inte väljer att ha sex veckan efter förlossningen utan att det kan ta väldigt lång tid innan man känner sig mogen för det eller hur ensamt det plötsligt kan bli att gå hemma med ett barn. Jag tycker att författaren har skildrat föräldralivet ur många olika perspektiv och gjort det bra.

Överlag tycker jag att det var en väldigt bra bok som gick snabbt att läsa. Den var befriande samtidigt som den var tänkvärd och jag gillar hur karaktärerna utvecklades under historiens gång. Relationen mellan de tre tjejerna går också från något som ses som tillfälligt till att bli väldigt nära och det kändes härligt. Jag tycker att Johanna Schreiber skriver bra och det finns ett bra flyt i berättelsen. Sidorna bara flög förbi och plötsligt var boken utläst! Jag ser fram emot att läsa mer av författaren i framtiden.

Tack till Bokförlaget Forum för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Johanna Schreiber
Utgivningsår: 2019
Förlag: Bokförlaget Forum
Utläst: 7 juli 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Det bästa som har hänt mig av Johanna Schreiber

  1. intressant, en allvarlig och viktig bok, bra att kunna känna igen sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s