Revolt

Jag är väl förmodligen en av de sista att läsa Hungerspelen-trilogin, men bättre sent än aldrig va? Nu är även sista boken av de tre, Revolt, utläst och här kommer min recension.

Titel: Revolt
Författare: Suzanne Collins
Utgivningsår: 2010
Förlag: Bonnier Carlsen

(Spoiler-varning börjar här om man ej har läst de tidigare böckerna!)

Handling:
Kvartssekelkuvningen slutar tvärt och upproret drar igång. Katniss blir räddad från arenan men Peeta fångas in och förs till huvudstaden. Planen för Katniss är att vara revoltens ansikte utåt, deras härmskrika, men hon vet varken ut eller in. Distrikt tolv, hennes hem, har bränts till grunden och de övriga distrikten ligger i krig mot regimen och president Snow. När hon får se distrikten och offren för detta krig bryter hon nästan ihop och fylls av ett hat mot Snow, så stort att hon nästan gör vad som helst för att döda honom. Kriget har bara börjat och hon är inte ens säker på om Peeta lever eller inte.

Omdöme:
Efter att ha läst nummer två i trilogin och tyckt den var sämre hoppades jag ändå att den här återigen skulle höja medelbetyget men så blev inte fallet. Jag tyckte inte karaktärerna utvecklades nämnvärt och uppfattningen om att Gale tidigare var en genomsnäll kille som numera är totalt hämndlysten och inställd på att mörda, det blev liksom fel. Jag hade gärna haft med lite mer av Katniss mamma som hela tiden visat sig svag för mig. Katniss överhuvudtaget försvann lite bland allt snack om rebeller, soldater, vapen och krig och det var tråkigt.

Jag hade också lite svårt att föreställa mig huvudstaden med alla dessa kapslar, underjordiska gångar, fredsväktare.. det ska bli spännande att se hur tolkningen på film blir sen när det är aktuellt! Den här boken kändes dock mer science fiction än någon av de andra och det är väl inte riktigt min grej. Slutet blev helt klart som jag hade hoppats så det var ju en fördel men i övrigt blir betyget inte mer än bra!

Mitt betyg: 3/5

Tidigare böcker i serien:
– Hungerspelen
– Fatta Eld 

3 reaktioner till “Revolt

  1. Haha det är samma titel. Handlar om en varulv som ska välja mellan att vara människa eller varg typ :) så typ favoriträtterna för varje ras blir blod och choklad :)

  2. Ja tycker själv att Hungerspelen är bäst av de 3, då Revolt är väldigt annorlunda jämnfört med Hungerspelen :) Men såklart, de är ju jätte bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s