Det blod som spillts

Det har blivit dags för andra boken i serien om juristen Rebecka Martinsson och den här har även vunnit pris för bästa svenska deckare det år den kom ut.

Titel: Det blod som spillts
Författare: Åsa Larsson
Utgivningsår: 2009
Förlag: Bonnier Pocket
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Handling:
Efter vad som hände uppe i norr för ett par år sedan har juristen Rebecka Martinsson haft lite svårt att ta sig tillbaka till det normala livet. När hennes kollega föreslår att hon ska följa med på en jobbresa till Kiruna säger hon ja och stannar sedan där för en kort semester. Någon semester blir det dock inte utan Rebecka blir snabbt indragen i ett mordfall som försöker lösas av poliserna Anna-Maria Mella och Sven-Erik Stålnacke. Den mördade är ingen mindre än Mildred Nilsson och mordet påminner kusligt mycket om det Rebecka fick uppleva sist, även det på en präst.

Omdöme:
Om Solstorm var seg så var den här ännu värre, tyvärr. Det känns som ett himla malande från sida till sida och dessutom blandat med det här kristna som jag inte riktigt uppskattar. Att den här boken vann pris för bästa deckare är för mig en gåta, likaså femmorna den har fått på t.ex Adlibris. Nej, det som räddar den här boken är att den handlar om Rebecka och att man får fortsätta följa henne och Anna-Maria Mella.

Jag hade förmodligen inte läst vidare i den här serien om det inte vore för att bok fyra är obligatorisk för min sommarkurs men jag hoppas verkligen, verkligen att de två kommande nu är betydligt bättre.

Mitt betyg: 2/5

Tidigare böcker i serien:
Solstorm

6 reaktioner till “Det blod som spillts

  1. Oj, det här är nog det första negativa jag sett om Åsa Larsson. Vad trist att du inte gillar, men alla kan ju inte tycka lika. Jag är själv helt såld på hennes böcker. Hoppas du gillar de andra bättre :)

  2. Sv: Nej, dessvärre kan man ju inte det :( Har en bibliotikare som är väldigt inne i ungdomslitteratur, så det är ju till vår fördel det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s