Coola Pappor: En bok om män och föräldraskap

Titel: Coola Pappor: En bok om män och föräldraskap
Författare: Martin Melin
Utgivningsår: 2011
Förlag: Bokförlaget Forum

Handling:
Martin skriver om sina upplevelser kring papparollen, hur han vände den “dåliga pappan” till den “bra pappan” och vad innebär det egentligen att vara närvarande? Kan man sitta i samma rum och klassas som närvarande eller hur lär man känna sitt barn? I boken drar han upp flera exempel på olika sorters pappor. Det finns de som gladeligen tar ut hela föräldraledigheten och strosar i parker och i simhallar med sitt barn, det finns de som låter mamman sköta föräldraledigheten och jobbar istället så mycket att de knappt träffar sina barn och det finns de emellan.

Omdöme:
Det jag gillar med boken är att Martin skriver personligt samtidigt som han försöker ta upp rollerna och exemplen ur olika vinklar. Han ger inga pekpinnar till några pappor utan ser det snarare som en handbok på hur man kan göra, om man vill. Att läsa om hans liv som pappa är även det väldigt underhållande och jag tror faktiskt att många pappor dels hade fått sig ett gott skratt av att läsa den och dels hade fått sig ett par tankeställare. Jag rekommenderar boken och det är ett hett tips till julklapp!

Mitt betyg: 4/5

3 reaktioner på ”Coola Pappor: En bok om män och föräldraskap

  1. Pingback: Sammanfattning 2011 « Nilmas Bokhylla

  2. Pingback: Tematrio – Oväntat bra | Nilmas Bokhylla

  3. Pingback: Top Ten Tuesday – (First Ten) Books I Reviewed | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s