Kvinnan i rummet

Titel: Kvinnan i rummet
Författare: Jussi Adler-Olsen
Utgivningsår: 2011
Förlag: Bra Böcker

Handling:
Carl Mørck är på väg tillbaka till polisarbetet efter ett fall där han och hans teammedlemmar blev attackerade. Carl själv hade turen på sin sida och klarade sig medan en av dem dog och den andra vårdas på hem. Carl kan inte låta bli att ha dålig samvete över detta och samtidigt som han försöker reda ut detta hos en krishanterare blir han chef för den nya avdelningen hos polisen, Avdelning Q. Tanken med avdelningen är att   ytterligare en gång gå igenom gamla och olösta fall.

Tillsammans med sin assistent Assad (som egentligen ska sköta kaffet och städningen) ger de sig på fallet med politikern Merete Lynggaard som försvann spårlöst från en färja mellan Danmark och Tyskland för fem år sedan. Först ser de ut att komma fram till samma sak som tidigare utredning gjort, nämligen att det är ett självmord, men sakta men säkert kommer saker upp till ytan och det kan inte längre handla om tillfälligheter.

Omdöme:
Jag hade aldrig hört talas om den här författaren innan jag gav mig på den nordiska utmaningen och jag vet inte heller vad som gjorde jag att valde just Adler-Olsen men det var ett otroligt bra val. Jag blev positivt överraskad redan efter några sidor!

Till att börja med gillar jag verkligen Adler-Olsens sätt att skriva och hur han växlar mellan polisernas utredning och Merete. Det gör att det blir ännu mer lockande att fortsätta att läsa. Dessutom fastnade jag på något vis för Carl Mørck, även om han ibland känns som en tjurskallig gubbe, och han i kombination med Assad blev riktigt bra. Det är sällan jag skrattar när jag läser deckare men här uppkom ganska många roliga saker och det gillar jag.

Det som egentligen drog ner betyget lite var att det kändes lite småsegt emellanåt och man stampade liksom på samma plats. Carl Mørcks ex-fru fick också ganska stor plats och jag förstod egentligen aldrig varför? Både henne och hennes son Jesper (som av någon anledning bodde hemma hos Carl) kunde egentligen tagits bort.

Hur som helst så blev det att jag beställde samtliga böcker efter att jag hade läst ut denna och jag tror inte jag blir missnöjd med de andra heller.

Mitt betyg: 4/5

Boken är en del av den nordiska utmaningen, läs mer här!

8 reaktioner till “Kvinnan i rummet

  1. Pingback: Fasanjägarna | Nilmas Bokhylla
  2. Pingback: Flaskpost från P | Nilmas Bokhylla
  3. Pingback: Journal 64 | Nilmas Bokhylla
  4. Pingback: Your favourite series | Nilmas Bokhylla
  5. Pingback: Marcoeffekten | Nilmas Bokhylla
  6. Pingback: Tips: Strandläsning | Nilmas Bokhylla
  7. Pingback: Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen | Nilmas Bokhylla
  8. Pingback: Selfies av Jussi Adler-Olsen | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s