Hungerspelen

Titel: Hungerspelen
Författare: Suzanne Collins
Utgivningsår: 2008
Förlag: Bonnier Carlsen

Handling:
Varje år arrangeras Hungerspelen i Panem som en följd av det uppror som skedde för många år sedan. Från vart och ett av de tolv distrikt som finns i landet väljs två ungdomar ut att delta i spelen, en tjej och en kille. De skickas sedan vidare till huvudstaden för träning innan de placeras på en specialbyggd arena. Endast en kan stå som vinnare!

När lottningen har kommit till fattiga distrikt tolv dras namnet ”Primrose Everdeen”, något som hennes storasyster Katniss inte accepterar och tar istället hennes plats som frivillig. Tillsammans med Peeta ger hon sig in i spelen och kämpar intill sista bloddroppen.

Omdöme:
Detta är då första delen i Hungerspelen-trilogin och även den som kom ut på bio för några veckor sedan. Jag såg filmen innan jag hade läst boken men det gjorde inte så mycket, utan jag tyckte den var lika spännande ändå. Det är en riktig bladvändare och eftersom den är relativt tunn gick det väldigt snabbt att läsa ut den! Jag gillar också att språket flyter på så bra och att jag verkligen får använda fantasin.

Den känns ju dock ganska förutsägbar och det är väl nackdelen jag kan se med den. Annars är det en sorglig och bra äventyrshistoria som jag verkligen kan rekommendera! De andra böckerna i trilogin ska också läsas inom kort.

Mitt betyg: 5/5

Boken är en del av Boktolvan 2012, läs mer här!

6 reaktioner till “Hungerspelen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s