Top Ten Tuesday – Covers of 2012

The Broke and the Bookish har varje vecka en slags utmaning som heter ”Top Ten Tuesday”. Denna veckan ska man välja ett valfritt tema av de som redan har varit och jag valde därför covers of 2012. Jag har valt att enbart hålla mig till svenska omslag så här kommer min topp tio-lista, utan inbördes ordning.

1. Hades av Josephine Angelini. Jag gillade verkligen omslaget till första boken, Helena, och den här är också riktigt snygg. Gillar faktiskt dessa bättre än originalen och det verkar inte vara många som håller med mig!

2. Ingen sommar utan dig av Jenny Han är del två i Belly-trilogin. Jag tycker hela trilogin är snyggast i pocket och faktiskt även de bättre än originalen.

3. Jellicoe Road av Melina Marchetta är också en bok där jag tycker att det svenska omslaget är snyggast. Det är mystiskt på något vis och kombinationen mörkgrön med svart blir riktigt snyggt.

4. Aldrig släppa taget av Holly Goldberg Sloan har ett omslag där man lätt kan gissa sig till att boken handlar om kärlek men jag tycker den är fin och ”hopparen” i bakgrunden gör omslaget lite spännande.

5. Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet av Jennifer E. Smith. Ja, vad ska man säga? Romantiskt omslag och jag gillar texten!

6. Mercurium av Ann Rosman fastnade jag för att det dels känns som en spännande bok och dels för att det ser lite gammaldags ut.

7. Någonstans inom oss av Kajsa Ingemarsson släpptes i år i pocket och jag tycker det omslaget är väldigt sött.

8. Förlåtelsen av Hanne-Vibeke Holst har jag fastnat för av någon anledning. Jag gillar det!

9. I stället för dig av Sofie Sarenbrant. Båda Sofies böcker om Brantevik går i samma stuk och jag gillar färgkombinationerna, känns effektfullt.

10. Rör mig inte! av Tahereh Mafi är ytterligare ett exempel där jag gillar svenska omslaget mer än originalet. Originalet säger mig nämligen ingenting!

3 reaktioner på ”Top Ten Tuesday – Covers of 2012

  1. ”Rör mig inte!” är mitt favorit omslag. ”Istället för dig” gillar jag också. De får en verkligen att vilja läsa böckerna! :3

  2. Det är nästan så att jag vill läsa de andra böckerna i serien bara för att kunna äga ”Ingen sommar utan dig” superfin!

    Jellicoe Road är också riktigt stilig, Mercurium har jag aldrig sett förut så den ska jag kika på, ”I stället för dig” gillar jag också färgerna på hemskt mycket och ”Rör mig inte” gillade jag inte alls först men nu gillar jag det =)

  3. Håller helt och fullt med dig angående ”Jellicoe Road”; den svenska framsidan är mycket snyggare. Jag tycker också om omslaget till ”Rör mig inte!” (även om jag inte uppskattade innehållet så mycket…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s