Slutspurten

Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg är det slutspurten som gäller nu i de två sommarkurser jag har läst, moderna kriminalromaner och Astrid Lindgrens författarskap. Allting är inskickat i den förstnämnda kursen och nu väntar jag bara på resultat men ytterligare lite tid har jag i den andra kursen.

De examinationer jag har haft har varit quiz, paperuppgifter om Pippi Långstrump-karaktären i olika medier, en komparativ analys av två deckare, seminarieuppgifter samt en uppgift om miljöerna i bokvärlden. Vissa delar har varit intressant, andra inte.

Något som jag reagerade på idag var att en av kursböckerna var från 1979! Kan man verkligen använda så gammal litteratur? Den måste ju mer eller mindre innehålla förlegad information, eller? Övriga böcker har vart lite sisådär men jag har åtminstone fått ut det jag har velat till mina uppgifter. Någon lärarkontakt har jag inte haft så där kan jag inte berätta något och de system som används har fungerat bra. Jag kanske kan tycka att Linnéuniversitetets sätt att presentera kurserna på är sådär bra men å andra sidan kan man inte få allt.

Kort och gott har det varit en kul sommar!

En reaktion på ”Slutspurten

  1. Jag läste Astrid Lindgrens Författarskap på Linnéuniversitetet förra sommaren och tyckte att det var en jätterolig kurs! Tyvärr var det i alla fall inte förra året optimalt med kontakten mellan lärare och student, och inte minst mellan studenterna! Tycker att det ger så mycket att kunna diskutera med de andra på kursen, även om det gäller en distanskurs. Men kursen i sig tyckte jag var väldigt rolig :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s