Julkalendern – Lucka 18

Lucka18

Det har blivit dags för den artonde luckan i årets kalender och den sponsras av Forum Bokförlag. Två glada vinnare kommer att vinna varsitt exemplar av Agneta Sjödins bok En kvinnas hjärta.

en-kvinnas-hjarta

Beskrivning av boken från förlaget:
David gör slut via ett sms och Marias hjärta krossas. Drömmen om den stora kärleken är borta, och än en gång är hon ensam och olycklig.

Varför blir det så här? frågar hon sig. Varför älskar hon män som inte tror på kärleken och som aldrig vågar blotta sitt innersta?

Maria tvingas söka svaren djupt inom sig. Hon möter sin kloke vägledare, som tidigare hjälpt henne på livets väg. Han menar att Maria har glömt det hon lärde sig under pilgrimsresan till Santiago de Compostela och att det är dags för en ny utmaning.

Allt faller på plats, och utan att Maria riktigt vet hur det gick till befinner hon sig i New York. I tre månader ska hon leva i den pulserande storstaden och vara uppmärksam på vad livet visar henne. Vistelsen blir omtumlande och fylld av upplevelser. Hon möter människor som hjälper henne känna stolthet och styrka. ”Lär dig vänta utan att vänta”, säger mediet Vanya. ”Fokusera på det du vill ha och inte på det du förlorat”, manar dansaren Gus.

Lärdomarna kommer till Maria och hon växer. Genom sina nya vänners berättelser och insikter övervinner hon tidigare erfarenheter och lär sig älska sig själv. Men räcker det? Kan Maria stå emot sina mörka djup och lockelsen till fel sorts män? För hemma väntar David och han vägrar släppa taget.

Tävlingsregler
– Vilken är den bästa roman du har läst i år? Varför? Berätta i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS JESSICA SUNDBERG OCH CAROLINE K!

28 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 18

 1. Bästa romanen jag läst i år är Sara Kadefors Borta bäst. Den fick mig verkligen att tänka till. Bland annat på hur vi behandlar och ser på de som står utanför samhällets normer. Verkligen läsvärd!

 2. Den bästa romanen jag har läst i år är Rött stoft av Ann Cleeves, för att jag tycker att Ann Cleeves skriver på ett så bra sätt samtidigt som boken är spännande.

 3. Den beste romanen jeg har lest i år er ”Ekstremt høyt og utrolig nært” av Jonathan Safran Foer. Intens, vakker og utrolig spesiell. Jeg vet ikke om det er tillatt for en ”nabo i vest” å være med på denne julekalenderen, men jeg tar sjansen allikevel ;) Klem fra Anette :)

 4. The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Jag läste den i tidiga tonåren och var inte så imponerad, men gav den en chans till nu i vuxen ålder. Den är verkligen fantastisk! Det finns så mycket symbolik och så många bottnar i den historien, men om man vill kan man också läsa den rakt upp och ner – det är bara att välja. Jag tror faktiskt att jag kommer att läsa om den fler gånger :).
  Om inte annat gillar jag första raden så mycket:
  ”In my younger and more vulnerable years my father gave me some advice that I’ve been turning over in my mind ever since.”

 5. Barnes, Julian: Känslan av ett slut. En bok som innehöll allt, varje mening var betydelsefull. Väldigt sällan jag läser en sådan nu för tiden.

 6. Jag tror nog att jag kan säga att ”Bara du finns” av Jenny Holmberg har varit den bästa. Den var skriven med ett otroligt flyt och den var så gripande. Verkligen läsvärd.

 7. Jag tror att ”Pepparkakshuset” (första boken i Hammarbyserien) av Carin Gerhardsen är den bästa boken jag läst i år. Den bjöd verkligen på nagelbitande spänning från första till sista sidan,
  En riktig bladvändare och fullpoängare!

 8. ”Jag är Zlatan” så bra och spännande är denna bok. Nu förstår man vilken stark person Zlatan är i världen och givetvis också på plan.

 9. För min del står det mellan två böcker men jag väljer Niceville av Kathryn Stockett. Väldigt intressant att läsa ur hushållerskans synvinkel.

 10. Den absolut bästa romanen som jag har läst i år är Agneta Sjödins roman ”Ett ljus i mörkret”. En otroligt gripande berättelse om Lucias liv. Jag älskar sättet Agneta Sjödin skriver, därför skulle jag bli jätte glad om jag skulle vinna din tävling! :D❤

 11. Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh. En färgstark och välskriven bok med en gripande handling. Huvudpersonen är en stark kvinna som vågar bryta sig loss från familjen och kulturen som förtrycker henne. Rekommenderas för den som vill ha en riktig läsupplevelse!

 12. Den bästa bok jag läst i år är ”Allt För Min Syster” av Jodi Picoult. En bok som jag snubblade över på biblioteket. Spontan lånade den eftersom jag tyckte om bokomslaget. Det var först hemma jag insåg att det var boken som grundade filmen med samma titel. Boken slår dock filmen med hästlängder. En bok som ger dig en och annan tankeställare, magknip och glada skratt. Samtidigt. Kan man begära något mer av en bra bok?

 13. Pingback: LUCKA 18 HOS NILMAS BOKHYLLA – 18/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 14. Bästa romanen i år får nog bli ensamma hjärtan och hemlösa hundar. En bok man mår bra ut av helt enkelt!

 15. Har faktiskt läst ovanligt lite i år, jämfört med vad jag brukar men de har nog att göra med att jag har haft fullt upp och mått dåligt och varit deppig i vissa perioder. Men fastnade lite extra för boken Vila i frid av Sofie Sarenbrant som jag läste nyligen.

  Kram Sanna

 16. Jag har tyvärr inte hunnit läsa en enda roman i år, då jag har haft fullt upp med min lille son. Det har blivit någon sida i en föräldratidning då och då men inte mer än så. Nu känner jag mig dock redo att börja på att läsa en bra bok innan läggdags. Problemet är ju bara vad.. Kanske denna! Låter intressant och jag gillar Agneta Sjödin mycket.

  Mvh Matilda

 17. För mig som varit sjuk och haft svårt att fokusera på min favoritsysselsättning läsning blev Martina Haags lättsamma ”Glada hälsningar från Missångerträsk” ett sätt att möta läsglädje och lust igen. Här var det ingen fara att jag tappade bort mig och tappade fokus. och nu! I´m back!!! Många böcker att läsa ikapp efter ett par års träda.

 18. Morgon i Jenin, av Susan Abulhawa, en palestisk släktkrönika som gav mig inblick om vad egentligen stridigheterna på Västbanken handlar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s