Stål

När jag fyllde år fick jag denna bok av min kära mormor men därefter har jag vart segare på att faktiskt läsa den. Varför vet jag inte eftersom så många gillar den men saker har helt enkelt kommit emellan! Nu är det dock gjort och här är recensionen;

stal (1)

Titel: Stål
Författare: Silvia Avallone
Utgivningsår: 2012
Förlag: Natur & Kultur
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Handling:
Anna och Francesca är precis i gränslandet mellan att vara barn och att vara vuxna. De bor i ett samhälle där alla känner alla och flera av dem arbetar på stålverket. De har också varit vänner sedan de var små barn men när Francesa inbjuder till något mer tar Anna ett steg tillbaka. Detta är en historia om tonåringar, pappor som kommer och går som de vill eller misshandlar sina barn, droger och Italiens baksida.

Omdöme:
Jag visste inte så mycket om denna boken när jag påbörjade den men förväntningarna var ganska låga. Det tog dock inte lång tid innan jag började tycka om den och känna med flera av de människor som historien handlar om. Det var intressant att följa både Anna och Francesca genom deras tonårsuppror, kärleken och problemen hemma men den person som jag ändå blev mest nyfiken på var Francescas mamma Rosa. Rosa var ung och hade fått barn tidigt men fastnat i sitt äktenskap och såg minst tio år äldre ut. Jag funderade ganska mycket på hur hon skulle vara som person om hon ”bröt sig loss”.

Helt klart en läsvärd debut av Avallone och jag hoppas på mer inom kort! Jag kan rekommendera den varmt till de flesta faktiskt.

Mitt betyg: 4/5

En reaktion till “Stål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s