Återvändaren

De här två författarna har jag varit nyfiken på ett bra tag och när jag fick nys om att de snart skulle släppa nytt (i maj) fick jag rådet att i alla fall börja med denna då de två kommer att vara väldigt sammanlänkade. Resterande i serien om Jacob Colt och Christopher Silfverbielke får jag läsa i efterhand.

atervandaren

Titel: Återvändaren
Författare: Buthler & Öhrlund
Serie: Jacob Colt #6
Utgivningsår: 2012
Förlag: Massolit Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Stort tack till Massolit Förlag för recensionsexemplaret!

Handling:
Psykopaten Christopher Silvferbielke lever i USA sedan han varit tvungen att fly Sverige efter ett polismord. Sakta men säkert planerar han dock sin återvändo men bortsett från att han är internationellt efterlyst finns det även en polis i Sverige, Jacob Colt, som skulle göra det mesta för att hitta honom och sätta honom bakom lås och bom. Väl i Sverige börjar problemen hopa sig, en okänd halvsyster dyker upp och hans kärlek Mariana visar sig opålitlig. Vad blir nästa plan för Silvferbielke?

Omdöme:
Nästan direkt när jag började läsa den här boken gjorde jag kopplingar till TV-serien Dexter, som råkar vara en av mina favoriter. Både Silvferbielke och Dexter är ute efter att ”rensa gatorna” och är ganska kreativa i sitt mördande, om man kan säga så. Jag gillade i alla fall boken nästan direkt och det blev ännu bättre mot mitten då spänningen drog igång.

Jag blev också lite fascinerad av Anna Nordin, Silvferbielkes halvsyster. Jag undrar hur stor plats hon får i nästkommande bok för det hade varit riktigt intressant att få läsa mer om henne.

Slutet och cliffhangern var ju dock inte att leka med.. vem vill inte läsa fortsättningen NU?

Mitt betyg: 4/5

4 reaktioner på ”Återvändaren

  1. Pingback: Sammanfattning – Mars | Nilmas Bokhylla

  2. Pingback: Grannen | Nilmas Bokhylla

  3. Pingback: Uppgörelsen | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s