Kråkflickan

Oktobers månads bok från bokskålen blev denna, Kråkflickan. Jag har varit nyfiken på den här trilogin ganska länge men det har bara inte blivit av tidigare att jag har börjat läsa den.

krakflickanTitel: Kråkflickan
Författare: Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist
Serie: Victoria Bergmans Svaghet #1
Utgivningsår: 2010
Förlag: Ordupplaget
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Utläst: 4 november 2013

Handling:
Kommissarie Jeanette Kihlberg får plötsligt flera mordfall på sitt bord och tillsammans med sina kollegor försöker de ta itu med dessa. Samtidigt har Jeanette det jobbigt hemma med en man som inte hjälper till, varken ekonomiskt eller i hemmet. Sonen börjar bli vuxen men Jeanette känner ändå att hon egentligen bara bor kvar på grund av honom och situationen hemma är näst intill ohållbar.

Terapeuten Sofia Zetterlund lever tillsammans med Mikael men är inte heller särskilt trygg i sin relation. Även hon har det stressigt på jobbet med nya klienter och gamla klienter som får Sofia att ägna varje vaken minut åt dem.

En dag möts dessa två kvinnor och de inser snabbt att de trivs väldigt bra i varandras sällskap. Kanske lite väl bra?

Omdöme:
Jag hade egentligen inga särskilda förväntningar på den här boken men jag blev glatt överraskad. Jag gillar det psykologiska över den, twisterna och även karaktärerna. Sofia blev jag väldigt nyfiken på och vi lär väl få läsa mer om henne i den andra boken, likaså Jeanette och hennes problem med maken. Maken är ju förresten ett kapitel för sig. Där blev jag irriterad nästan med en gång och så fort han började tjäna pengar viftade han med det under näsan på Jeanette. Hu.

Det var även en snabbläst bok med korta kapitel och det gillas alltid. Jag är väldigt sugen på att ta itu med fortsättningen direkt men jag har en hel hög med böcker som ska prioriteras så det får allt vänta.

Det är i alla fall en bok jag varmt kan rekommendera, i synnerhet om man gillar deckare.

Mitt betyg: 4/5

5 reaktioner på ”Kråkflickan

  1. Ping: Sammanfattning – November | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s