Betraktaren

Jag och Belinda Bauer är väl inget strålande team och inte heller denna gång lyckas hon övertyga mig. Det känns liksom sådär halvbra och jag undrar lite vad alla ser i hennes böcker. Hur som helst, här kommer recensionen.

betraktarenTitel: Betraktaren
Författare: Belinda Bauer
Utgivningsår: 2013
Förlag: Modernista
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Utläst: 7 november 2013

Beskrivning från förlaget:
»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19, det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom.Patrick har Aspergers syndrom och han har redan till­räckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden – den märkliga dörr som bara öppnas åt ett håll och som hans far försvann igenom en dag för tio år sedan.

Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi, men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här?

Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptäcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förflutna. Till slut är bara en sak säker:

Ingenting är vad det ser ut att vara.

Omdöme:
Ja, jag blev som sagt inte så värst imponerad den här gången heller. Visst skriver Bauer bra men för mig ligger störningsmomenten dels i spänningen men även i intresset för handlingen. Det är mycket delhistorier och det är svårt att få ihop det hela. Bauer är ju annars ganska duktig på miljöbeskrivningar men det räcker inte hela vägen för mig.

Sammantaget är det en okej bok, inte mer än så. Jag skulle dock förmodligen inte rekommendera den vidare.

Mitt betyg: 2/5

5 reaktioner på ”Betraktaren

  1. Ojdå, jag har bara läst Mörk jord och även om jag inte sällade mig till tokhyllningskören så gillade jag den. Har Skuggsida hemma också, sedan får vi se :)

  2. Hittills har jag heller inte förstått varför Belinda Bauer är så omtyckt av många men jag har bara läst Mörk jord än så länge, tänkte ge henne en chans till åtminstone :)

  3. Jag gillade Betraktaren men har försökt läsa någon av hennes andra böcker men har så svårt att fastna och vilja läsa vidare :(

  4. Pingback: Sammanfattning – November | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s