Enders Spel

Den här hade jag först tänkt läsa på engelska men så blev det inte. Jag har den dock kvar på min Kindle så nästa gång jag läser den kanske blir just på engelska. Hur som helst, här kommer min recension av Enders Spel.

enders-spelTitel: Enders Spel
Författare: Orson Scott Card
Serie: Enderkvartetten #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Modernista
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Utläst: 8 november 2013

Handling:
Ender bor med sina föräldrar och två syskon när han en dag blir antagen till Stridsskolan. Staten har startat detta för att kunna ha ett försvar vid en eventuell attack och det är bara de riktiga genierna som blir antagna men de som styr pratar om Ender med blandade känslor. Samtidigt som han har egenskaper som gör honom till en ledare finns det saker som gör att han inte alls passar in. Kan det verkligen vara honom de letat efter?

Omdöme:
Den här boken har hängt med länge och är för det mesta väldigt omtyckt men jag tyckte faktiskt att den var sådär. Den var ganska förvirrande och det tog ett tag innan jag förstod hur det hela hängde ihop. Varje kapitel inleddes dessutom med en dialog som det var svårt att följa med i eftersom jag ville veta vem som sa vad.

Boken är i alla fall spännande och jag ångrar inte att jag läste den men om jag läser den igen kommer jag som sagt att göra det på engelska.

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner på ”Enders Spel

  1. Jag har precis läst ut den och ska i skrivande stund påbörja min recension. vilket sammanträffande! Hur som helst så håller jag med dig. Dialogen i kapitlens inledning förvirrade även mig till en början (ganska länge) men sedan tyckte jag att det var de som var mest spännande :P

  2. Denna skall jag nog läsa efter jag läst färdigt Vitlöksballaderna av Mo Yan, som jag håller på med nu. Skall bli spännande att se var man tycker om den!

  3. Pingback: Sammanfattning – November | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s