En smakebit på søndag – En orolig grav

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”En orolig grav” av Elly Griffiths och här kommer min smakbit;

en-orolig-gravHon slår upp vinet och tänker att hon kastade bort sin vänskap med Dan, sin bekantskap med en verkligt annorlunda och rebellisk person. Hon borde ha hållit kontakten. De skulle ju när allt kommer omkring faktiskt haft något gemensamt. Klasskillnader bleknar med åren, och förresten är hon medelklass numera: hon lyssnar på Radio 4 och läser The Guardian. De kunde ha pratat om arkeologi och besökt varandras universitet. Om Ruth hade hållit kontakten med Dan kanske det på något bisarrt sätt hade förhindrat att han dog i en husbrand, långt bort från alla som kände och tyckte om honom. Hon borde ha varit en bättre vän, men nu är det för sent. Hon kommer aldrig att höra av honom igen.
Dagen därpå får hon ett brev från honom.

11 reaktioner på ”En smakebit på søndag – En orolig grav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s