Här ligger jag och blöder

Årets första utlästa bok! Det blev också en bok till Boktolvan – skönt att bocka av en redan nu.

har-ligger-jag-och-bloder_pocketTitel: Här ligger jag och blöder
Författare: Jenny Jägerfeld
Utgivningsår: 2010
Förlag: Gilla Böcker
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Utläst: 3 januari 2014

Handling:
Maja går estetiska programmet på gymnasiet, bor med sin pappa och besöker sin mamma varannan helg. En dag på en skulpturlektion råkar Maja såga av en bit av sin tumme och därefter händer en hel del märkliga saker som får Majas värld att gunga. När Maja åker för att besöka sin mamma är hon nämligen inte hemma men ett par saker tyder på att allt inte är som det ska. I grannhuset finns också tjugoåriga Justin och hans smått knäppa polare.

Omdöme:
När jag läste baksidestexten på den här boken funderade jag ganska länge på om detta verkligen var min typ av bok. Den kändes lite väl mycket tonår och lite väl flummig men till slut plockade jag upp den i alla fall. Det var inte den bästa boken jag har läst men den var ändå helt okej.

Storyn i sig  är ganska intressant och jag fick många teorier i huvudet om vad som kunde ha hänt mamman. Kärleksbiten gillade jag också eftersom det inte blev för mycket och inte för snabbt. Däremot hade jag lite svårt att relatera till Maja, eller egentligen någon av karaktärerna, och det var synd. Jag kände liksom inte riktigt något för dem.

Hur som helst är det en bok jag kan rekommendera vidare till tonåringar eller om man vill läsa något som är relaterat till asperger.

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner på ”Här ligger jag och blöder

  1. Har lånat denna från biblioteket och skall läsa den. Blir bra till Kaosutmaningen under punkt 39: Läs en Augustvinnare!

  2. Håller med om att det är en bok som tydligt riktar sig till tonåringar, men jag gillade den oväntat mycket när jag läste den. Det är nåt med Jägerfelds smått absurda humor som tilltalar mig.

  3. Pingback: Sammanfattning – Januari 2014 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s