Pretty Little Liars: Lögner

pretty_little_liars_frsta_boken_i_pretty_little_liars-serien-shepard_sara-33319933-frntlFör tre år sedan försvann Alison efter en övernattningsfest och har inte synts till sedan dess. Hennes vänner vid elitskolan i Pennsylvania sörjde henne, men i hemlighet drog de också en lättnadens suck: de bar alla på varsin hemlighet som bara Alison kände till. Nu har de nya hemligheter, smutsiga hemligheter som skulle kunna förgöra dem. När de så börjar få anonyma meddelanden och sms växer paniken. Har de blivit förrådda av någon i den egna kretsen? Eller ännu värre: Är Alison tillbaka?

Jag har sett de tre första säsongerna av Pretty Little Liars som TV-serie och även om det kanske inte är en favorit så är det ändå en serie som jag dras till på något sätt, kanske min guilty pleasure. Jag har vetat att serien är baserad på böckerna men jag har inte kommit mig för att läsa dem, förrän nu när Modernista släppte första boken i serien.

Om jag tycker att TV-serien stundtals är lite löjlig så är det faktiskt ingenting mot boken. Det är mycket kroppsfixering, saker som anses vara ”tuffa” i tonåren och det verkar väldigt viktigt att poängtera skillnaderna mellan en tönt och en som faktiskt är populär. Jag märker också att boken och TV-serien skiljer sig lite åt men det är inget jag lägger så mycket vikt vid. Jag undrar dock för vem den är skriven? Om man t.ex kikar hos Bokus så är den kategoriserad under ”Unga vuxna” och ja, tjejerna är ju i övre tonåren så det vore ju inte helt tokigt men Shepards språk riktar sig snarare till en 10-åring, eller så irriterar det bara mig. Det är för lätt och för stelt och jag uppskattar inte alls upprepningarna som förekommer.

Trots detta så är det precis som med TV-serien, det är något som gör att jag vill fortsätta läsa. Se om det blir bättre eller sämre, se hur mycket som skiljer mellan TV-serie och bok. Jag gillar även handlingen till viss del och flera av karaktärerna (trots stereotyper) så ja, vi får väl se hur jag gör när andra boken släpps.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 2/5

Författare: Sara Shepard
Serie: Pretty Little Liars #1
Utgivningsår: 2015
Förlag: Modernista
Utläst: 25 september 2015
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

En reaktion på ”Pretty Little Liars: Lögner

  1. Ping: Book Haul (50) – September | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s